Izvor: B92, 27.Dec.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Požarevac: Smena 15 odbornika?

Požarevac -- Demokratska stranka traži smenu 15 odbornika u parlamentu Požarevca.

Razlog za taj zahtev DS-a je našao u sastavu Upravnih odbora u požarevačkim javnim preduzećima, odnosno u činjenici da su pomenuti odbornici istovremeno članovi ili predsednici upravnih i nadzornih odbora javnih preduzeća čiji je osnivac opština ili direktori u tim javnim preduzećima.

DS zahtev temelji i na mišljenju iz Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kako za B92 javlja Radoslavka Despotović, ministar Zoran Lončar poslao je dopis, koji poseduju u DS-u u Požarevcu, u kom se navodi da članstvo u upravnom odboru ne dozvoljava zadržavanje odborničkog mandata. Sednica Parlamenta zakazana je za sutra, a DS traži da smena 15 odbornika bude na dnevnom redu. DS takođe smatra da je vreme za raspisivanje vanerdnih lokalnih izbora.

Zamenik predsednika opštine i član Socijalističke partije Srbije Zvonimir Blagojević kaže da ne zna da je stiglo bilo kakvo mišljenje iz Ministarstva, ali da će Skupština postupiti prema zakonu ako dođe do saznanja o dopisu. "U pola opština u Srbiji moralo bi da dođe do takvih stvari, a ako tako treba, mi ćemo tako postupiti. Za sada imamo samo tumačenja", kaže on.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.