Izvor: B92, 22.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Požar uništava šume na Kosovu

Beograd -- Požar u okolini sela Tučep kod Istoka uništio 200 hektara šume, preneo Koordinacioni centar za Kosovo.

Koordinacioni centar je saopštio da se, zbog nestručne i neblagovremene intervencije vatrogasne brigade iz Istoka, požar iz Tučepa proširio na susedno selo Poljane i rubne delove Osojana, pa meštani strahuju da bi požar mogao da traje još najmanje dva dana i uništi više od 600 hektara šuma. Koordinacioni centar tvrdi da su "albanski ekstremisti zapalili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << šume u vlasništvu tamošnjih Srba".

"U samo četiri dana, albanski ekstremisti, zapalili su najpre šume u vlasništvu Srba u selima Poljane i Blagača, gde je izgorelo više od 100 hektara", navodi se u saopštenju.

"Isti scenario ponovili su i juče u selu Tučep, gde vatrena stihija još nije ugašena, a po rečima meštana, do sada je izgorelo više od 200 hektara srpskih šuma", naveo je Koordinacioni centar.

"Kada se u kratkom periodu ponove iste stvari, onda je sigurno da se radi o organizovanim akcijama koje imaju isključivo za cilj da zatraše i proteraju srpsko stanivništvo sa Kosova i Metohije", izjavio je Međunarodnom pres centru u Kosovskoj Mitrovici koordinator za opštinu Istok Radoš Vulić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.