Požar na Žvinjama pod kontrolom; Srbija ponudila pomoć

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jul.2022, 15:21

Požar na Žvinjama pod kontrolom; Srbija ponudila pomoć

Nakon višesatne borbe sa vatrom i vetrom, vatrogasna ekipa Herceg Novog, uz pomoć kolega iz Kotora i Tivta, uspela je da stavi pod kontrolu požar na Žvinjama.

"Imamo za sada dovoljno kamiona, vode. Gasi se stalno, za sada je sve pod kontrolom... Najvažnije je da ni ljudstvo niti objekti nisu za sada ugroženi", rekao je dežurni smene u Službi zaštite i spasavanja Đuro Cvjetković za Novski portal.

Vatrogasci su, kazao je, i dalje na terenu, ali je grad bezbedan. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Požar je izbio jutros oko 10 sati najverovatnije ljudskom nepažnjom.

Adžić: Srbija ponudila pomoć u gašenju požara

Ministarstvo unutrašnjih poslova je u pripravnosti, pratimo situaciju sa požarom u Herceg Novom, rekao je ministar Filip Adžić i istakao da je pomoć u gašenju ponudila i Srbija.

"Službenici Direktorata za zaštitu i spašavanje su na terenu. Ministarstvo odbrane je stavilo na raspolaganje svoje vazduhoplove, dok je sa našim partnerima iz Hrvatske predsednik opštine (Herceg Novi) Katić obavio razgovor i ponuđena je pomoć ukoliko zatreba intervencija iz vazduha", rekao je Adžić.

Ocenio je da je situacija na požarištu znatno bolja u odnosu na jutros.

"Sve državne i lokalne institucije ostvaraju koordinaciju u cilju zaštite građana", rekao je Adžić, preneo je portal RTCG.

Hrvatska ponudila kanadere za gašenje požara

Predsednik opštine Herceg Novi Stevan Katić rekao je da je Hrvatska ponudila pomoć u gašenju požara koji je danas izbio iznad Igala i najavio mogućnost da će poslati kanadere.

Katić je za Radio Crne Gore rekao da je jedan deo opštine zahvatio požar, pre svega neodgovornošću pojedinaca koji su nešto zapalili, a vetar je onda proširio plamen.

"Bilo je ugroženo nekoliko kuća. Brzom reakcijom vatrogasaca odbijen je požar, kada je u pitanju naseljeno mesto, brzo bi trebalo da bude lokalizovan. Pomogle su odmah kolege iz Kotora i Tivta", rekao je Katić.

Dodao je da je na vezi sa načelnikom opštine Konavle Božom Lasićem i spremni su, kazao je, da pošalju kanadere.

"Videćemo uskoro da li će biti potrebno da dolaze", rekao je Katić, preneo je portal RTCG.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Požar iznad Herceg Novog se proširio

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Jul.2022

HERCEG NOVI - Požar koji je jutros izbio na području naselja Žvinje iznad Herceg Novog se proširio, a u gašenju učestvuju i mještani, prenosi portal Radio Televizije Herceg Novog.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.