Izvor: B92, 03.Jul.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Povratak" opredeljen za plan Vlade

Priština -- Predstavnici koalicije "Povratak" zvanično su od predsednika Skupštine Kosova dobili predlog plana za decentralizaciju vlasti.

Plan Nedžata Dacija predviđa da se Kosovo podeli na teritorijalni i administrativni nivo i da se oformi 70 opština i sedam gradova. Šef koalicije Povratak Dragiša Krstović rekao je Radiju Slobodna Evropa da bi taj plan trebalo dobro da razmotre srpski predstavnici, koji su ipak opredeljeni za Plan vlade Srbije.

Politički >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << savetnik predsednika kosovskog parlamenta Ramuš Tahiri smatra da bi srpska zajednica trebalo da prihvati ovaj predlog decentralizacije, jer se njime predviđa formiranje novih opština i njihov razvoj, što je posebno važno za manjinske zajednice i njihovu perspektivu na Kosovu.

On je najavio da se Dacijevim planom predviđa i usvajanje zakona o lokalnoj samoupravi i ocenio da sudbina predloga decentralizacije vlasti zavisi od stava koalicije Povratak. S druge strane, Krstović napominje da bi koalicija Povratak trebalo da utvrdi koliko je Dacijev plan kompatibilan sa planom Vlade Srbije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.