Izvor: B92, 10.Jun.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Povratak nemoguć"

Priština -- Na obeležavanju šestogodišnjice ulaska međunarodnih snaga na Kosovo, komandant Kfora izjavio da je povratak snaga SCG u Pokrajinu "nemoguć".

"Povratak srpskih snaga na Kosovo je nemoguć i nemoguće je tako nešto zamisliti, pošto je međunarodna zajednica dala jasan odgovor na ova pitanja", rekao je francuski general Iv de Kermabon, koji komanduje sa 17.000 pripadnika mirovnih snaga NATO-a na Kosovu.

On kaže i da šesta godišnjica ulaska mirovnih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << snaga treba da bude razlog za ponos za sve vojnike koji su sada u sastavu Kfora, kao i za one koji su to ranije bili.

General De Kermabon ocenjuje i da je ovo najmiriniji period od 1999. godine i da su najznačajniji zadaci koje na Kosovu treba ispuniti povratak raseljenih i sloboda kretanja. On je pozvao institucije i građane Kosova da se još više angažuju na ostvarivanju standarda kako bi mogli da počnu razgovori o utvrđivanju političkog statusa Kosova.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.