Izvor: B92, 05.Jul.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povratak SPS-a, na svim nivoima

Beograd -- Osim ulaska u vlast na državnom nivou, SPS je sklopila brojne sporazume i na lokalnom nivou - sa demokratama, ali i sa radikalima i narodnjacima.

I pored potpisanog sporazuma o formiranju Vlade sa listom koju vodi Boris Tadić, SPS se ne odlučuje za istog partnera i na nivou opština, ali i gradova u Srbiji. Od 24 grada vlast je do sada izabrana u nešto više od polovine, a Socijalistička partija Srbije je stranka koja u najvećem broju gradova čini deo vladajuće >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << većine.

Analitičari smatraju da je pozicija SPS-a posle izbora takva da mogu da biraju gde će i sa kim vladati.

Od grada do grada, partneri socijalista u vlasti su radikali, narodnjaci, ali i demokrate i ostale proevropske stranke. U Nišu gradsku vlast SPS formira sa demokratama, a u Čačku sa narodnjacima.

Pozicija socijalista posle izbora je takva da mogu da biraju s kim će da idu u koaliciju i da biraju društvo, objašnjava Marko Blagojević iz Cesida.

Prvi ozbiljni test za tu stranku ipak biće Beograd. Demokratska stranka insistira i dalje na tome da njihovi novi partneri u Vladi taj test polože obaranjem koalicije koju su formirali sa narodnjacima i radikalima.

Lider socijalista Ivica Dačić je kazao da na današnjoj sednici Predsedništva te stranke nije bilo reči o koalicijama i pregovorima za formianje vlasti u Beogradu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.