Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jun.2008, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Povratak" Crnogoraca u kosovski ustav - po Hiseniju

PRIŠTINA/PODGORICA - Šef kosovske diplomatije Skender Hiseni obećao je predsedniku Udruženja Crnogoraca sa Kosova Slobodanu Vujičiću, tokom njihovog susreta u Prištini, da će učiniti sve da pomogne da se "Crnogorci vrate u Ustav Kosova", piše današnja "Republika".

Vujičić je rekao da je Hiseni zainteresovan za poštovanje prava Crnogoraca na Kosovu i da želi da "nas podstiče da se borimo za svoj identitet", naveo je podgorički list. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Prema njegovim rečima, Hiseni je kazao da Kosovo i Crna Gora imaju veoma dobre, prijatejske i međususedske odnose, koji bi, kako je rekao, trebalo da budu primer za ostale države u regionu.

Vujčić je, prema pisanju listu, dodao da ga je Hiseni uputio na predsednika i premijera Kosova, kao i da se najviši kosovski funkcioneri zalazu da Crnogorci imaju svoju kancelariju za prava manjina.

On je potvrdio da je posredničku ulogu u organizaciji njegovog susreta sa Hisenijem imao ministar inostranih poslova Crne Gore Milan Roćen, piše "Republika".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.