Povlenska beleška

Izvor: Politika, 20.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povlenska beleška

Dušan Mihajlović juče je bio bolestan i nije mogao za "Politiku" ni da potvrdi ni da demantuje tvrdnje koje je Miroslav Mišković izneo u svom saopštenju. Prvi čovek "Delte" navodi da mu je Mihajlović "predskazao" da će otmičari, uz pomoć Čedomira Jovanovića, uskoro izaći na slobodu.
Ipak, u svoj autobiografskoj knjizi "Povlenske magle i vidici" Mihajlović je objavio belešku o saslušanju "Svedoka", neidentifikovanog pripadnika zemunskog klana privedenog u akciji "Sablja".
"Svedok" >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << je tvrdio da se Ljubiša Buha angažovao oko puštanja Dušana Spasojevića na slobodu i da se posebno brinuo da krivična prijava protiv osumnjičenih za otmicu Miroslava Miškovića ne ode u Okružni sud. Na sve načine on je nastojao da za nju bude zadužen beogradski Četvrti opštinski sud.
"Oko toga je pomogao Rade Terzić preko Čede Jovanovića. Spominjao se i drugi čovek. Dok je trajala istraga u Četvrtom opštinskom sudu, Ljubiša Buha je tražio svedoke, razgovarao sa njima i odvodio ih u sud da daju iskaze. Buhi je bilo izuzetno važno da što pre iz pritvora izvuče Dušana Spasojevića", navodi se u knjizi Dušana Mihajlovića.
P. R.

-----------------------------------------------------------

LDP: Miškoviću, kandiduj se

Liberalno-demokratska partija saopštila je juče, posle objavljivanja pisma kojim Miroslav Mišković optužuje lidera LDP-a Čedomira Jovanovića da je "ortak mafije", da će "pomoći" vlasniku kompanije "Delta" da istinu o Jovanoviću potraži na sudu i pozvala ga da se kandiduje na izborima. U LDP-u su, pri tome, odbili da odgovore na pitanja koja je Mišković javno postavio.

U saopštenju koje je potpisao Biro za komunikacije LDP-a, navodi se da će "Liberalno-demokratska partija vrlo rado gospodinu Miškoviću pomoći da, svoju istinu o predsedniku LDP-a Čedomiru Jovanoviću, posle svih mafijaških medija, potraži na bilo kom sudu".

"Istovremeno mu predlažemo da se kandiduje na izborima, sam ili u okviru koalicije ratnih zločinaca, ratnih biznismena i ratnih političara, svih onih sa kojima je napravio svoju kompaniju, a uništio našu zemlju. Mislimo da će pre uveriti građane da im je bolje da žive u "Delti", nego nas da odgovorimo na besmislena pitanja kojima konačno potpisuje kampanju koju već godinama vodi protiv suštinskih promena u zemlji", ističe se u saopštenju LDP-a.

Iz Biroa za komunikacije te stranke saopštili su i da veruju da Miroslav Mišković "zna da se, za razliku od svega drugog, istina ne može monopolizovati".

"Ako je to u svoj svojoj moći zaboravio, podsećamo ga su pre njega to neuspešno pokušavali mnogi koje on danas citira, od Miloševića do Legije", kaže se u saopštenju LDP-a.

P. R.

[objavljeno: ]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.