Izvor: B92, 30.Nov.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povelja UN sprečava nezavisnost Kosova

Beograd -- Pozivanje na Povelju UN ključan je argument SCG u pregovorima o statusu Kosova, kaže šef diplomatije Vuk Drašković.

Ministar inostranih poslova SCG Vuk Drašković izjavio je za B92 da je za pregovore o konačnom statusu Kosova ključan onaj argument na koji se SCG poziva. Reč je o Povelji UN-a: "Po Povelji UN-a, nemoguće je na pravno legalan način na teritoriji jedne države proglasiti drugu suverenu državu, ako je država protiv. SCG je protiv toga da se na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << njihovoj teritoriji formira nova država".

"Po Povelji Ujedinjenih nacija nemoguće je, na legalan način, sem nasiljem, na teritoriji jedne suverene države proglasiti drugu suverenu državu, ako je ta država protiv. Srbija i Crna Gora je protiv toga da se na njenoj teritoriji formira nova država", rekao je Drašković gostujući u Vestima TVB92. Prema njegovim rečima, rešenje je u prihvatanju evropskih standarda, "što sve više i više prihvata i međunarodna zajednica".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.