Povećane plate državnim revizorima

Izvor: S media, 26.Maj.2010, 14:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povećane plate državnim revizorima

Skupština Srbije usvojila je izmene Zakona o Državnoj revizorskoj instituciji kojima se utvrduje povećanje plata članova tog tela zaduženog za kontrolu trošenja državnih para.

Izmenama zakona utvrdjeno je da predsednik Saveta DRI ima pravo na 30 odsto veću platu od plate ovlašćenog državnog revizora.

To znači da će plata predsednika Saveta DRI biti oko 180.000 dinara. Do sada je plata predsednika Saveta DRI bila 95.000 dinara.

Skupština je usvojila >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << izmene zakona, iako je ranije u dogovoru sa MMF-om utvrdjeno da će plate u javnom sektoru ostati zamrznute.



Potpredsednica G17 plus Suzana Grubješić je za Radio S izjavila da je reč o povećanju plata za samo nekoliko ljudi.


"DRI od momenta nastanka do danas nije imala povećanje plata, a da bi mogli kvalitetno da obavljaju svoj posao i da bi mogli da zaposle nove revizore plate moraju da budu koliko toliko pristojne. Kvalifikovani revizori mogu lako da nadju posao u privatnom sektoru i onda zašto da ih unapred stavljamo u neravnopravan položaj. Ta ukupna suma, reč je o par stotina hiljada dinara, ni na koji način neće uticati na budžet Srbije, a kamoli na dogovor sa MMF-om", ističe Grubješić.

D.M.

U raspravi o izmenama tog zakona sve poslaničke grupe u Skupštini Srbije podržale su povećanje plata u DRI, ali tada nije postignuta saglasnost o tome koliko bi trebalo da bude to povećanje, čak ni u vladajućoj koaliciji.

Stranka vladajuće koalicije G17 plus zatražila je da taj procenat bude 50, što je tražila i opoziciona Srpska radikalna stranka.

Opoziciona Demokratska stranka Srbije podržala je predlog G17 plus, a vladajuće Demokratska stranka i SPS ocenile su da je optimalno rešenje da taj procenat bude 30, kako je i prvobitno predloženo i usvojeno danas.

beta

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.