Potvrđeno: Tehnički dijalog Beograda i Prištine 26. februara, Srbija spremna

Izvor: BKTV News, 18.Feb.2018, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potvrđeno: Tehnički dijalog Beograda i Prištine 26. februara, Srbija spremna

Na stolu sve teme!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je danas da će 26. februara biti održani tehnički razgovori Beograda i Prištine, a da očekuje da će politički dijalog biti nastavljen krajem ovog ili tokom idućeg meseca.

„Tehnički dijalog, na kojem će Beograd predstavljati Marko Ðurić, biće nastavljen 26. februara. Mislim da će se na stolu naći sve teme, od Zajednice srpskih opština do diploma“, rekao je on novinarima.

Kazao >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << je da će krajem meseca ili idućeg biti nastavljen dijalog na kojem će učestvovati on i Hašim Tači.

„Što se Srbije tiče mi smo uvek spremni. Ja na ovim izborima ionako samo jednom nedeljno odem na jedan skup, a svih šest dana radim isključivo državni posao. To je moj posao i spreman sam da se odazovem evropskim posredinicima u svakom trenutku“, podvukao je Vučić.

Ukazao je da dijalog Beograda i Prištine nije nastavljen 16. januara, kako je prvobitno bilo planirano, zbog ubistva Olivera Ivanovića.

S tim u vezi je rekao da čeka da vidi rezultate istrage, da će biti strpljiv i da će onda izaći sa tim šta misli o svim pričama kojih se naslušao i gledao, od svega što se zbivalo u Beogradu i Prištini, do svih čudnih stvari, kao što je, na primer, zašto nemamo satelitske snimke.

„Morao sam da zovem Oliverovu ženu da pitam je l' bila magla tog dana, a ona je rekla da nije“, preneo je Vučić.

Poželeo je svu sreću organima u Prištini u pronalaženju ubica, dodajući da istraga i zaključci treba da budu oslonjeni na pravim dokazima, a ne na tome da je neko slikao mobilnim telefonom čaure, kako bi se navodili ljudi na to ko je ubica, a onda ih pustili.

„Onda shvatite da je to služilo za zamajavanje javnosti“, naglasio je Vučić.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.