Potvrđena optužnica za zločin u Štrpcima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Sep.2017, 10:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potvrđena optužnica za zločin u Štrpcima

Odeljenje za ratne zločine Višeg suda u Beogradu potvrdilo je optužnicu protiv pet bivših pripadnika oružanih snaga Republike Srpske zbog mučenja i ubistva 20 putnika iz voza u Štrpcima 1993. godine, saopšteno je danas iz suda.

Ova optužnica je nakon što ju je sud u više navrata vraćao na dopunu istrage ili ispravku tužilaštvu, u maju bila potvrđena rešenjem koje je po žalbama odbrane bilo ukinuto odlukom Apelacionog suda i vraćeno na ponovno odlučivanje. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

I protiv ovog rešenja okrivljeni i njihovi branioci mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Beogradu, u roku od tri dana od prijema rešenja.

Potvrđena optužnica je podignuta protiv Gojka Lukića, Ljubiše Vasiljevića, Duška Vasiljevića, Jovana Lipovca i Dragane Đekić zbog opravdane sumnje da su, kao saizvršioci, počinili ratni zločin protiv civilnog stanovništva u mestima ŠŠtrpci, Prelovo i Mušići u Bosni i Hercegovini 27. februara 1993. godine.

Kako je ranije saopštilo Tužilaštvo za ratne zločine, oni se terete da su pod komandom Milana Lukića, u sastavu oružanih snaga Republike Srpske, pripadnici formacije ''Osvetnici'', Višegradske brigade i drugi pripadnici VRS zajedno sa osuđenim Nebojšom Ranisavljevićem, nečovečno postupali, povređivali telesni integritet i učestvovali u ubistvima civila nesrpske nacionalnosti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.