Izvor: B92, 13.Jan.2011, 20:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potvrđena optužnica za "Sanakeram"

Banjaluka -- Kantonalni sud u Bihaću potvrdio je optužnicu protiv bivših pripadnika Vojske Republike Srpske Nede Trifkovića i Mitra Milinkovića zbog zločina nad Bošnjacima.

Prema optužnici, oni su 1995, kao čuvari u Upravnoj zgradi "Sanakeram" u kojoj je bilo zatvoreno više od 350 civila Bošnjaka, učestvovali u ubistvu tri Bošnjaka.

Optuženi su, kako se navodi, pod pretnjom da će mu ubiti oca i brata naterali zatvorenika Ahmeta Sefića da izvede devet >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << civila i da ih strelja, što je on i učinio.

To streljanje je preživeo jedan zatvorenik.

Tužilaštvo Trifkovića i Milinkovića tereti i za fizičko zlostavljanje drugih zatočenih Bošnjaka u Upravnoj zgradi "Sanakeram".

Sefić je 1996. godine osuđen na 15 godina zatvora zbog zločina u Sanskom Mostu, ali je u Kazneno-popravnom zavodu u Zenici počinio samoubistvo.

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu su polovinom decembra prošle godine uhapsili Trifkovića i Milinkovića, koji su u pritvoru.

Tužilaštvo Unsko-sanskog kantona je uz optužnicu Kantonalnom sudu u Bihaću dostavilo i predlog o produženju pritvora, o čemu će odluka biti naknadno doneta, preneli su lokalni mediji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.