Jeremić zahvalio Kubi na podršci

Izvor: S media, 15.Apr.2010, 12:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremić zahvalio Kubi na podršci

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić zahvalio je tokom posete Kubi na podršci koju Vlada u Havani pruža teritorijalnom integritetu Srbije i protivljenju te zemlje jednostrano proglašenoj nezavisnosti Kosova i Metohije, preneli su kubanski mediji.

Posle sastanka sa kubanskim šefom diplomatije Brunom Rodrigesom, Jeremić je istakao odlične odnose Srbije i Kube i naglasio značaj daljeg jačanja bilateralnih veza.

On je s tim u vezi naveo i da je sastanak >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << sa kubanskim ministrom za trgovinu i strana ulaganja Rodrigom Malmijerkom bio uvod za sastanak medjuvladine zajedničke komisije 6. jula.

Rodriges je istakao zadovoljstvo razvojem bilateralnih odnosa, složivši se da još postoje velike mogućnosti za saradnju u sferi nauke i ekonomije.

On je ujedno Srbiji zahvalio na solidarnosti i podršci u UN za ukidanje ekonomskih, finansijskih i trgovinskih sankcija SAD protiv te zemlje, naveli su mediji.

Jeremić je juče boravio u jednodnevnoj poseti Kubi i tom prilikom, pored razgovora sa zvaničnicima, položio venac na spomenik kubanskom nacionalnom heroju Hoseu Martiju.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jeremić zahvalio Kubi na podršci oko Kosova

Izvor: Blic, 15.Apr.2010

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić zahvalio je tokom posete Kubi na podršci koju vlada u Havani pruža teritorijalnom integritetu Srbije i protivljenju te zemlje jednostrano proglašenoj nezavisnosti Kosova i Metohije, preneli su danas kubanski mediji. ..Posle sastanka sa kubanskim šefom...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.