Potrebno veće učešće žena u politici

Izvor: NaDlanu.com, 25.Apr.2012, 00:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potrebno veće učešće žena u politici

BEOGRAD, 24. aprila 2012. (Beta) - Predstavnice lista koje učestvuju na parlamentarnim izborima 6. maja pozvale su u utorak žene da glasaju na izborima i ukazale na značaj većeg učešća žena u politici i procesu odlučivanja.

BEOGRAD, 24. aprila 2012. (Beta) - Predstavnice lista koje učestvuju na parlamentarnim izborima 6. maja pozvale su u utorak žene da glasaju na izborima i ukazale na značaj većeg učešća žena u politici i procesu odlučivanja.Sa predizborne konvenciji "Glasam za žene" u beogradskom Domu omladine, predstavnice izbornih lista poručile su da pripadaju strankama koje imaju različite politike, ali da se sve zalažu za rodnu ravnopravnost kako bi se srpsko društvo razvijalo.Profesorka ustavnog prava i ministarka pravde u Ženskoj vladi Marijana Pajvančcić pozvala je prisutne političarke da posle izbora rade u interesu svih žena u Srbiji."Postoje zajednička pitanja oko kojih možemo da se dogovorimo, ova konvencija kojoj su se odazvale sve liste dokaz je da u politici može da bude drugačije i da će žene uneti promene. Ući ćete u parlament i ne dajte to mesto", rekla je Marijana Pajvančić.Skup u Domu omladine, održan pred opšte izbore zakazane za 6. maj, organizovao je Beogradski fond za političku izuzetnost.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.