Potreban remont pruge Beograd - Bar

Izvor: S media, 02.Jul.2010, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potreban remont pruge Beograd - Bar

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić i gradonačelnik Podgorice Miodrag Mugoša složili su se danas u Beogradu da bi prugu od Beograda do Bara trebalo što pre remontovati.

"Postoji obostrana saglasnost da prugu treba remontovati, za šta postoji studija, a vrednost projekta je 250 miliona evra", saopštilo je Ministarstvo za infrastrukturu, pošto su predstavnici gradskih vlasti Podgorice razgovarali sa Mrkonjićem o infrastrukturnim projektima od zajedničkog interesa >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << za Srbiju i Crnu Goru.

Mrkonjić je rekao da će preporučiti srpskim preduzećima da aktivno učestvuju u novom tenderu za luku Bar i naveo "da u tom slučaju naša preduzeća moraju imati podršku Vlade Srbije".

"Saglasili smo se da su za realizaciju Koridora 11, od Temišvara u Rumuniji preko Beograda, Čačka u Srbiji, Boljara i Bara u Crnoj Gori i Barija u Italiji, zainteresovane sve četiri zemlje. Italija lobira da taj putni pravac postane priznati medjunarodni autoput, što bi olakšalo finansiranje izgradnje tog putnog pravca jeftinijim medjunarodnim kreditima", kaže se u saopštenju.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pruzi Beograd – Bar potreban remont

Izvor: Večernje novosti, 02.Jul.2010

Vrednost mogućeg projekta, kako je saopštilo Ministarstvo za infrastrukturu, je 250 miliona vera

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.