Izvor: B92, 21.Jun.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potpisi za smenu Batica

Beograd -- U beogradskom Okruznom sudu u toku je potpisivanje peticije za smenu ministra pravde u Vladi Srbije Vladana Batica. Potpisivanje peticije organizuje sindikalna organizacija Okruznog suda zbog ignorisanja zahteva da zaposlenima budu povecane plate. Predsednica Sindikata pravosudja Srbije Slavica Zivanovic objasnjava da je Okruzni sud akciju pokrenuo samostalno i da republicki odbor nije doneo odluku o akciji, ali i da je ona legitimna. "Nemam informaciju koliko je ljudi potpisalo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << peticiju, ali znam da je mali odziv sudija, sto dokazuje da su sudije, pretpostavljam, zaplasene. Ne znam cime. Kazu da je odziv sudija mali, nemam informaciju jer potpisivanje traje 2 dana na vise punktova i nemamo podatke o broju potpisnika", kaze ona.

Predsednica sindikata pravosudja istice da je peticija zakasnela posle odluke Vlade o povecanju plata za sudije i u manjem procentu za ostale zaposlene. Ona tvrdi da su resorni ministri za zdravstvo, prosvetu, socijalna pitanja i finansije zaustavili ozbiljnije povecanje plata jer bi to onda moralo da bude primenjeno i na ostale korisnike budzeta. Zbog toga sindikat pravosudja zahteva odgovornost cele Vlade. Slavica Zivanovic je navela da ce posle povecanja plate sudija biti oko 27.000 dinara, dok ce vecina zaposlenih, njih oko 70 odsto, imati platu oko 5.300 dinara.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.