Izvor: B92, 07.Jul.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potpisi za referendum o izdvajanju RS

Banjaluka -- Na štandovima Udruženja građana "Zajedno do istine" biće organizovano prikupljanje potpisa za referendum o izdvajanju RS iz BiH.

Potpredsednik Udruženja Milan Crnković rekao je u sredu da će prikupljanje potpisa biti organizovano od 10. jula u svim većim gradovima Republike Srpske. Crnković je istakao da će Udruženje istovremeno putem lokalnih radio i TV stanica voditi javnu kampanju o potrebi organizovanja referenduma o izdvajanju RS iz sastava BiH.

O ovoj inicijativi Udruženje je u utorak obavestilo domaće i međunarodne zvaničnike, ističući da je proistekla "zbog sve učestalijeg ponižavanja, licemjerstva, prijetnji, političke inkvizicije prema srpskom narodu u BiH".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.