Izvor: Blic, 27.Jul.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potpisi za Srbiju

Potpisi za Srbiju

BEOGRAD - Demohrišćanska stranka Srbije juče je predala Skupštini Srbije inicijativu za raspisivanje referenduma sa referendumskim pitanjem 'da li ste za samostalnu Srbiju', potkrepljenu sa 200.000 overenih potpisa građana Srbije. Ova inicijativa trebalo bi da se nađe na prvom redovnom zasedanju Skupštine Srbije, koje je zakazano za septembar.

Vladan Batić, lider DHSS, rekao je da je prikupljeno 403.000 potpisa ali da je 200.000 sačuvano >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u arhivi stranke, imajući u vidu okolnosti, 'jer je moguće da početkom septembra ne bude pozitivne političke volje za raspisivanje referenduma'.

Batić je dodao da će u sredu biti prezentovan međudržavni ugovor između samostalnih država Srbije i Crne Gore koji bi predstavljao zajednicu čistih računa i sa mnogo više nadležnosti nego u beogradskom sporazumu'. N. M. J.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.