Potpisan ugovor o jačanju kontrolne funkcije parlamenta Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Feb.2009, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potpisan ugovor o jačanju kontrolne funkcije parlamenta Srbije

BEOGRAD - Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović i predstavnica Programa UN za razvoj (UNDP) Rini Reza potpisali su večeras u Beogradu dokument o jačanju kontrolne funkcije parlamenta Srbije.

Nakon svečanosti potpisivanja u Domu Narodne skupštine, sagovornice su se složile u oceni da će potpisani dokument poslužiti jačanju kapaciteta i nadzorne funkcije skupštine i mehanizama njene odgovornosti prema građanima Srbije.

Đukić-Dejanović je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << podsetila da skupština uspešno sarađuje sa UNDP-om od 2004. godine na poslovima razvoja parlamentarne demokratije.

Prema njenim rečima, javnost u Srbiji je najviše zainteresovana za unapređenje životnog standarda i borbu protiv korupcije, a jačanje svih institucija sistema najlakše će omogućiti ispunjenje tih želja.

Iini Reza je ocenila da potpisivanje dokumenta označava novo poglavlje u partnerskim odnosima Skupštine Srbije i UNDP-a i izrazila očekivanje da će njegove odredbe omogućiti jačanje kapaciteta parlamenta.

Ona je istakla da je uloga parlamenta u borbi protiv korupcije i u unapređenju životnog standarda veoma velika i apelovala na poslanike srpskog parlamenta da čvrsto ispunjavaju te obaveze.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.