Izvor: B92, 10.Feb.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potpisan sporazum o vojnoj saradnji SCG i Francuske za 2004.

Beograd -- Predstavnici Ministarstva odbrane Srbije i Crne Gore i Ministarstva odbrane Francuske potpisali su u utorak u Beogradu plan vojne saradnje SCG i Francuske za 2004. godinu, saopštilo je Ministarstvo odbrane SCG. Planom je predviđena poseta načelnika Generalštaba Vojske SCG Branka Krge Generalštabu francuske vojske, saradnja generalštaba dve vojske, posete francuskim jedinicama, razmena iskustava iz oblasti planiranja odbrane, kao i obuka za mirovne operacije. Francuska će >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << računarima i drugim savremenim sredstvima opremiti salu za učenje francuskog jezika na Vojnoj akademiji.

U saopštenju se dodaje da je general Andre Var, koji je predvodio francusku delegaciju, tokom posete istakao da Francuska podržava ulazak SCG u NATO program Partnerstvo za mir, kao i da je izrazio zadovoljstvo rezultatima koje je SCG so sada ostvarila u pripremama za ulazak u taj program.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.