Potpisan sporazum - Vučić kandidat za gradonačelnika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Maj.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potpisan sporazum - Vučić kandidat za gradonačelnika

BEOGRAD - Predsednici gradskih odbora Srpske radikalne stranke, Socijalističke partije Srbije, Partije ujedinjenih penzionera Srbije i Demokratske stranke Srbije potpisali su danas koalicioni sporazum o formiranju vlasti u Beogradu.

Funkcioner SRS-a Aleksandar Vučić, koji će biti kandidat za gradonačelnika te koalicije, rekao je da je sa partnerima najviše razgovarano o programu i principima delovanja nove koalicije.

On je izrazio uverenje da će ta koalicija imati >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << snagu, umeće i poštenje da Beograd pokrene napred.

Zahtev za sazivanje skupštine i podela funkcija

Kandidat za gradonačelnika Beograda Aleksandar Vučić izjavio je danas da će novoformirana koalicija sutra zatražiti zakazivanje konstitutivne sednice Skupštine grada.

Posle današnjeg potpisivanja koalicionog sporazuma SRS, DSS-NS i SPS-PUPS-JS, Vučić je novinarima rekao da će sutra obavestiti predsednika Skupštine grada Zorana Alimpića da novoformirana koalicija ima većinu odbornika.

SRS, DSS-NS i SPS-PUPS-JS imaju zajedno 58 od ukupno 110 odbornika.

Kandidat za novog predsednika Skupštine grada biće funkcioner socijalista Aleksandar Antić, a za zamenika gradonačelnika funkcioner DSS-a Andreja Mladenović.

Kandidat za gradskog menadžera biće predsednik gradskog odbora SRS Nemanja Šarović.

Za gradskog arhitektu postoje tri predloga, kazao je Vučić, ali nije naveo o kome je reč.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.