Izvor: Blic, 18.Apr.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potpisan Protokol o demarkaciji granice između Kosova i Makedonije

Delegacije Makedonije i Kosova u mešovitoj Komisiji za demarkaciju granice potpisali su danas Protokol, zasnovan na planu Martija Ahtisarija, prema kome obeležavanje granice treba da bude završeno za godinu dana.



Šef makedonske delegacije Todor Nanev izjavio je nakon sastanka Komisije u Skoplju da nije bilo spornih delova.

Na novinarsko pitanje da li je tačno da je Protokol potpisan sa "Republikom Kosovo", kako je, navodno, izjavio šef kosovske delegacije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Bekim Čolaku, Nanev je odgovorio da je protokol "potpisan između predsednika tehničkih komisija i posrednika".

"Protokol se zasniva na planu Martija Ahtisarija i dogovoru iz 2001. godine, a Ahtisarijevim planom se predviđa da Komisija završi demarkaciju granice u roku od godinu dana", rekao je Nanev.

Očekuje se da timovi izađu na teren za 20 dana, ali, kako je rekao Nanev, sve zavisi od rada Komisije.

Ovo je bio drugi sasatnak zajedničke Komisije. Sledeće nedelje u Prištini će biti održan treći, a, kako je najavljeno sa makedonske strane, rad Komisije će biti nastavljen i u toku izbora.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.