Izvor: Blic, 07.Apr.2008, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potpisan Predlog ustava Kosova

Najviši zvaničnici Kosova potpisali su danas Predlog novog ustava Kosova, koji će biti usvojen narednih nedelja. Na ceremoniji, koju je organizovala Ustavna komisija, Predlog ustava su potpisali i poslanici, ministri i visoki međunarodni zvaničnici.



Primajući Predlog ustava, predsednik Kosova Fatmir Sejdiju je rekao da Kosovo dobija moderan ustav kojim se garantuje puna ravnopravnost građana i zajednica i ostvarivanje plana međunarodnog posrednika Martija Ahtisarija, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kao osnove za rešenje stausa Kosova.

"Predlog Ustava Kosova još jednom potvrđuje opredeljenje institucija i naroda Republike Kosovo da primeni u celosti Sveobuhvatni predlog predsednika Ahtisarija, posebno odredbe koje se odnose na prava i slobode manjinskih zajednica na Kosovu", rekao je Sejdiju.

Premijer Kosova Hašim Tači je ocenio da je ustav koji se danas potpisuje garant slobode Kosova koja obuhvata prošlost, sadašnjost i budućnost.

"Ovaj je ustav garancija slobode. On je pečat države Kosovo. Ovaj ustav svakom građaninu Kosova obezbeđuje dostojanstvo", rekao je Tači.

Šef Međunarodne civilne kancelarije u Prištini Piter Fejt je rekao da je potpisao taj akt pošto je ocenio da odredbe ustava poštuju u celosti osnovne principe paketa Martija Ahtisarija.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.