Izvor: RTV 5, 27.Apr.2012, 00:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potpis na predizborna obećanja

U pismu o namerama o ispunjenju predizbornih obećanja, stoji da će se potpisnici boriti protiv korupcije u državnom sektoru, partokratije i velike nezaposlenosti. U Grupi gradjana 'Bolje’, kažu da su sve stranke, čije su liste za grad Niš proglašene, uredno - i pismeno i usmeno pozvane na potpisivanje sporazuma, a da je ovakav odziv prava slika koliko su realna obećanja koja u svojim kampanjama daju.  
"Mi danas imamo samo četiri aktera ovih izbora koji su potpisali pismo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTV 5 << o namerama, što nas dovodi do toga da vidimo zašto ostali učesnici – njih deset, nisu prihvatili poziv. Da li je njima potrebna dozvola centrala ili, možda, nemaju nikakav interes da potpisom podrže ovu inicijativu", kaže Aleksandar Beljan, prvi na listi GG 'Bolje’.
Uz Grupu gradjana 'Bolje’ koja je inicijator ovog sporazuma, svoje potpise stavili su predstavnici URS-a, Reformističke stranke i Pokreta radnika i seljaka.
"Od prvog trenutka od kada smo upoznati sa principima sporazuma, mi ovo što smo danas potpisali, mi to u praksi svakodnevno realizujemo", rekao je Branislav Jovanović predsednik GO URS-a.

"Reformistička stranka je apsolutno podržala ovu inicijativu GG 'Bolje’, zato što negde upravo i postojimo zbog ovakvih predloga", kaže Snežana Miljković, potpredsednica Reformističke stranke.
"Mi smo već u sklopu kampanje naglasili da ćemo se ovako ponašati, i ovaj čin je samo potvrda onoga što svaki dan i govorimo", objašnjava Predrag Stanković iz Pokreta radnika i seljaka.
U Grupi gradjana "Bolje" očekuju da potpisnici sporazuma i nakon izbora opravdaju svoje potpise, a svima ostalima postavljaju pitanje da li im korupcija i stranačko zapošljavanje - ne smetaju. 

Nastavak na RTV 5...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTV 5. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTV 5. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.