Izvor: B92, 02.Jan.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poternica za direktorom Mobtela

Beograd -- MUP Srbije raspisao poternicu za izvršnim direktorom Mobtela Patrikom Harpurom.

Patrik Harpur, koji je potpisao sporan ugovor s firmom Mobikos, nije se odazvao pozivu policije na informativan razgovor kako bi bila prikupljena potrebna obaveštenja o ugovoru zbog kog je Mobtelu oduzeta licenca za obavljanje telekomunikacionih delatnosti u mobilnoj telefoniji.

"Ako se nalazi na teritoriji Srbije, Harpur će biti nađen i priveden kako bi policiji dao sva potrebna >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << obaveštenja o potpisanom ugovoru s Mobikosom", navodi se u saopštenju MUP-a.

Harpur šokiran zbog raspisivanja poternice

Bivši izvršni direktor kompanije Mobtel Patrik Harpur izjavio je da je šokiran informacijom da je MUP Srbije za njim raspisao poternicu, zbog potpisivanja ugovora između Mobtela i firme Mobikos iz Peći. "Nikakvo zvanično obaveštenje nisam dobio", rekao je Harpur Beti.

"Pominjanje ustupanja licence je gruba neistina kojom Vlada Srbije pokušava da manipuliše javnost. Motel je dobio licencu za obavljanje delatnosti na celoj teritoriji Srbije, a po svim međunarodnim odredbama Kosovo i Metohija jeste teritorija Srbije, ukoliko Vlada Srbije ne smatra drugačije", kazao je Harpur.

Prema rečima Harpura, Mobtel je još početkom 2003. godine potpisao ugovor sa Mobikosom, ali je četiri meseca nakon početka njegove realizacije, u decembru iste godine, bio prinuđen da ga raskine, jer druga strana nije ispunjavala svoje obaveze. Harpur ističe da je taj ugovor bio usaglašen sa Vladom Srbije, koja je u to vreme sprovodila prinudnu upravu u Mobtelu, kao i da je sačinjen u saglasnosti sa domaćim i međunarodnom pravom i uz poštovanje svih odredbi međunarodne GSM federacije.

Ilić: Očekujem da će se Harpur odazvati pozivu

Ministar za kapitalne investicije Velimir Ilić rekao je da očekuje da će se bivši izvršni direktor kompanije Mobtel Patrik Harpur odazvati na poziv policije.

"Očekujem da će objasniti javnosti i državnim organima šta se to dogodilo, jer Mobtel je ozbiljna firma, veoma važna za državu, i očekujem da će se odazvati pozivu. Ne treba da bude šokiran jer ipak je on to potpisao i treba da da odgovore na pitanja koja mu budu postavljena", rekao je Ilić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.