Postupak protiv Jovanovića

Izvor: B92, 28.Jan.2011, 17:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Postupak protiv Jovanovića

Beograd -- Agencija za borbu protiv korupcije je Prekršajnom sudu uputila zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv Čedomira Jovanovića i Dragana Todorovića.

Agencija je utvrdila da Jovanović i Todorović nisu dostavili dokaze o prenosu upravljačkih prava firma koje se vode na njihovo ime.

Agencija je utvrdila da Jovanović nije dostavio dokaz o prenosu upravljačkih prava u privrednom društvu "Radna grupa" d.o.o. i da je kao vlasnik 50 odsto udela u tom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << preduzeću nastavio da potpisuje odluke o upravljanju.

Ni posle sticanja 100 odsto udela u tom preduzeću 18. maja 2010, Jovanović nije preneo upravljačka prava nad novostečenih 50 odsto udela, dodaje se u saopštenju.

Jovanoviću je 25. oktobra 2010. godine upućen dopis da dostavi dokaze o prenosu upravljačkih prava, a Agenciji su 29. decembra 2010. godine, preko punomoćnika, dostavljeni podaci o licu na koje su preneta upravljačka prava, ali bez dokaza o tome.

Agencija je naknadnom proverom utvrdila da je Jovanović nastavio da koristi upravljačka prava, iako je naveo da ih je preneo, kao i da po sticanju 100 odsto udela nije preneo upravljačka prava nad novostečenim udelom.

U saopštenju se navodi da je Agencija, proveravajući tačnost podataka o imovini i prihodima Dragana Todorovića, utvrdila da nije preneo upravljačka prava u preduzeću "Todorović transport" d.o.o, koje je sa 100 odsto udela u njegovom vlasništvu.

Todoroviću je upućen dopis 9. novembra 2010. godine da dostavi dokaze o prenosu upravljčkih prava, na koji Agencija nije dobila odgovor, navodi se u saopštenju.

Ukoliko Prekršajni sud donese odluku kojom utvrđuje postojanje prekršaja, zakonom propisana sankcija je novčana kazna u iznosu od 50.000 do 150.000 dinara.

Jovanović: Nesporazum će biti brzo otklonjen

Lider LDP-a Čedomir Jovanović je u svojoj izjavi naveo da i u ovom slučaju, kao i uvek do sada, podržava rad Agencije.

"Sve pravne radnje u moje ime, pa i sva obaveštenja državnim organima, i u ovom slućaju su preduzimali moji pravni zastupnici. Sva dokumentacija je na vreme dostavljana, a najbolja potvrda toga su podaci koji su i javno dostupni na sajtu Agencije za privredne registre", navodi Jovanović.

"Uostalom, ne samo da sam preneo sva upravljacka prava, nego već nekoliko meseci nisam ni vlasnik u toj firmi. I o tome je Agencija na vreme, pre isteka zakonskog roka koji jos uvek teče, uredno obaveštena", kaže on.

Jovanović veruje da će svi nesporazumi vrlo brzo biti otklonjeni, pogotovo što se navodi odnose na period prvih meseci primene zakona, kada ni sama Agencije, po preuzimanju nadležnosti, nije mogla ni bila u stanju da pruži autentična tumacenja zakona i obaveza po njemu.

"U svakom slučaju, nisam učinio ništa što bi bilo suprotno zakonu i svi dokazi su na raspolaganju i Agenciji i drugim državnim organima", zaključuje predsednik LDP-a.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Prijave protiv Čede i Todorovića

Izvor: Vesti-online.com, 28.Jan.2011

Agencija za borbu protiv korupcije uputila je Prekršajnom sudu u Beogradu zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv narodnih poslanika Čedomira Jovanovića i Dragana Todorovića.

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.