Izvor: B92, 16.Sep.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poštovanje, uz izuzetke

Vašington -- U SCG postoje primeri diskriminacije i društvenog nasilja nad pripadnicima verskih manjina, saopštava Stejt department.

Dražvna zajednica i republičke vlade, generalno, u praksi poštuju verska prava saopštio je u sredu, u svom redovnom godišnjem izvještaju, američki Stejt dipartment.

"U Srbiji i Crnoj Gori ne postoji državna religija, ali većinska Srpska pravoslavna crkva ima donekle povlašćen tretman", stoji u izvještaju o stanju verskih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prava u svetu.

Stejt department ocenjuje da su primeri najgoreg vandalizma bili paljenje džamija u Nišu i Beogradu, te da je Jevrejska zajednica u Srbiji prijavila porast pretnji i antisemitskih nastupa na internetu. "Policija i Vlada su preduzeli neke pozitivne korake kao odgovor na govor mržnje i vandalizam", kaže se u izvještaju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.