Izvor: Glas javnosti, 16.Avg.2008, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Pošteni nalazač“ kupio „Karadžićevu torbu“

BEOGRAD - Brat i advokat Radovana Karadžića ni juče nisu preuzeli čuveni laptop i 55 diskova od MUP-a, a kako se ispostavilo, crvena torba u kojoj su pronađene njegove stvari uopšte nije pripadala nekadašnjem predsedniku RS.

Do kraja radnog vremena, veštak koga je angažovala odbrana nije uspeo da pregleda ni trećinu diskova, a već su naišli na četiri oštećena koji nisu mogli da se otvore. Na jednom od njih pisalo je „izjave iz Sarajeva“, a one su iz vremena dok je bio >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << predsednik RS. Advokati su najavili da će naći stručnjaka uz čiju pomoć će uspeti da dođu do sadržaja oštećenih diskova. Stanje laptopa je, tvrdi veštak, naizgled „zdravo“, ali još nisu ušli u program, kako bi ustanovili ima li izmena i oštećenja. Ipak, nadaju se da će posao završiti u ponedeljak.

Svetozar Vujačić, član Karadžićevog pravnog tima, po izlasku iz zgrade MUP-a, izjavio da je veštak uradio uglavnom vizuelni pregled računara, konstatovao neka manja fizička oštećenja, ali da na prvi pogled nije mogao da uoči neke promene sadržaja.

- U telefonskom razgovoru sa dr Radovanom Karadžićem, nakon što je video na televiziji torbu koju smo u MUP-u dobili, objasnio nam je da ni ona ni neseser u kome su bili diskovi nisu njegovi. Ali diskovi i laptop nesumnjivo jesu njegovi. Taj „pošteni nalazač“ je čak kupio i torbu i neseser za diskove. Nismo to hteli da zadržimo, pa smo ih vratili MUP-u - rekao je Vujačić i dodao da se Goran Petronijević, njegov kolega iz advokatskog tima Karadžića, juče vratio iz Haga, odakle je doneo šifre za otvaranje laptopa direktno od Radovana.

I Luka Karadžić je pokazao veliko strpljenje za posao koji je pred njima, jer je reč o „najvažnijoj stvari, u ovom trenutku, za odbranu brata“.

- To je veliki i spor posao. Do kraja radnog vremena uspeli smo da pregledamo samo deo materijala - rekao je on.

A advokat Goran Petronijević je po povratku iz Haga izjavio da je sa Karadžićem razgovarao o imenima ljudi koji bi trebalo da budu u timu odbrane.

U jednoj maloj zemlji na dalekom Balkanu svasta se desava.Ovo sve postaje da lici na decije obdaniste ili bolje reci kazneno popravni dom za maloletnike.Kakve gluposti i lazi se desavaju.Imam osecaj da je Srbija "cigra" koju vrti Amerika kako hoce i leglo za spijune svih vrsta i iz svih zemalja.Uglavnom imamo BIA z ahpsenje svojih gradjnja a i laganja .

O sta se ovo dogadja, bajke.

Pitanje je:

Ko je naplatio od Amerike za Radovana?

Zaklucak: Vec ga stigla savest, pa se udostojio vratiti materijal koji bi mogao biti od koristi Radovanu,sto bi reklo da je to sve delo Srbina, jednog ili trojice, kako se spominje broj onih "kontrolora" koji su ga oteli, a ustvari su lica iz njegovog blizeg okruzenja koji su mu do tada mozda i pruzali logistiku, dok nije dosao pravi cas za akciju.

Radovan je tu gde je, ali oni, kakav ce zivot proziveti, mozda ih i prepoznamo jednog dana u "Lazi Lazarevicu" . Ali Srbin je prodao cacu u grobu da ne proda Radovana.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.