Pošta Srbije poziva DS da reguliše dug od sedam miliona dinara

Izvor: Studio B, 19.Mar.2016, 18:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pošta Srbije poziva DS da reguliše dug od sedam miliona dinara

"Pošta Srbije" očekuje da će Demokratska stranka uputiti zvaničan zahtev u kojem će se jasno odrediti prema svom dugu od preko sedam miliona dinara koji ima prema tom javnom preduzeću i pružiti čvrste garancije za plaćanje novih usluga.

Pošta Srbije ukazuje da, u skladu sa svojim procedurama i poslovnom politikom, kao i procenom poslovnog rizika, te odredbama Zakona o oglašavanju, svaki zahtev za pružanje usluge bilo kog korisnika - pravnog lica, pa i DS, mora biti zvanično >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << upućen, detaljno razmotren i sklopljen odgovarajaći ugovor.

"Iako zvaničan zahtev DS nije stigao, već je poslata nezvanična imejl poruka, stručne službe su i to razmotrile i ustanovile da postoji dug Demokratske stranke u periodu od 2007. do 2014. godine (u svim izbornim godinama) za koji je korisnik utužen u iznosu od ukupno 7.072.055,57 dinara i za koji se vodi privredni spor", navodi se u saopštenju.

S tim u vezi, kako se ističe, stroge procedure zahtevaju da se svaki zahtev utuženog korisnika, a pogotovo onog sa ovolikim dugom, razmotri savesno i odgovorno, imajući u vidu negativna iskustava iz ranijeg perioda kada su zaposleni Pošte, ne svojom voljom bili uvučeni u neopravdane političke zahteve tadašnjih rukovodilaca.

"Posebno naglašavamo da, u periodu kada je nastao dug DS prema Pošti, funkciju generalnog direktora obavljao je Goran Ćirić, sadašnji potpredsednik DS, koji je i dalje zaposlen u Pošti Srbije na odgovornoj dužnosti i upoznat je sa postojećim dugom", dodaje se u saopštenju.

Pošta Srbije na kraju ističe da će primenjivati iste standarde prema svim korisnicima, uključujući i sve političke partije.

U saopštenju se dodaje da je od oktobra 2012, imenovanjem Milana Krkobabića za generalnog direktora, Pošta Srbije uspela da utrostruči neto dobit za tri godine, i to sa 1,24 milijarde u 2012. godini na 3,12 milijardi dinara u 2015. godini, i tako postane najuspešnije tržišno orijentisano javno preduzeće u Srbiji.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.