Izvor: B92, 19.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Posmatranje SE i zbog neonacizma"

Novi Sad -- Ambasadorka Srbije pri Savetu Evrope Slađana Prica kaže da će Komitet SE za posmatranje pratiti pojavu neonacista u Srbiji.

"Teme će biti položaj i prava manjina, medija, kao i, po njihovim ocenama, prisustvo i porast nekih neprihvatljivih tendencija, poput neonacističkih grupacija i organizovanja skupova s tim predznakom", rekla je Prica za novosadski Dnevnik, navodeći da će Komisija tim povodom u novembru posetiti Srbiju.

Ona je rekla da je cilj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izvestilaca da sačine što potpuniji izveštaj o tome koliko Srbija ispunjava prihvaćene obaveze, a da će naročit akcenat staviti na Vojvodinu.

"Nagovešten nam je poseban interes za razgovore, ne samo s nadležnima u vojvođanskoj administraciji, već s predstavnicima nacionalnih zajednica, medija, civilnog sektora", navela je ona.

Prema njenim rečima, na osnovu izveštaja delegacije Komiteta biće sačinjen predlog teksta rezolucije i preporuke za dalje korake, o kojima bi, u krajnjoj instanci, trebalo da se izjasni Parlamentarna skupština SE na plenarnom zasedanju.

Slađana Prica je rekla da je činjenica da Srbija još nije okončala saradnju s Haškim tribunalom osnovna prepreku za svaki pokušaj da u SE bude ukinut takav vid posmatranja Srbije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.