Izvor: B92, 23.Okt.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanik SSJ pozvao pripadnike MUP-a da izvrše državni udar

Beograd -- Za petak najavljeni protest policije, već u četvrtak je zloupotrebljen u Skupštini Srbije. Obraćajući se poslanicima u sali i čitavoj javnosti, šef poslaničke grupe Stranke srpskog jedinstva Dragan Marković pozvao je policiju da u petak izvrši državni udar. "Ja predlažem sutra policiji koja će biti na mitingu da izvrši državni udar. Da uđe u sve institucije, jer za to što je toliki broj generala na spisku za Hag najveću odgovornost ima Vlada Republike Srbije. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Gospodo policajci, ja vas molim, uđite u sve institucije sutra, izvršite državni udar, zovite vojsku i spasite Srbiju", rekao je Marković.

Republičko tužilaštvo još nije reagovalo na poziv poslanika Stranke srpskog jedinstva, kome je predsedavajuća parlamenta Gordana Čomić izrekla meru udaljenja sa sednice od 90 dana. Kako nam je rekao republički javni tužilac Đorđe Ostojić, ukoliko okružni sud pokrene postupak protiv Markovića, o njegovom imunitetu odlučiće Administrativni odbor Skupštine. Ostojić nije želeo da komentariše nastup poslanika SSJ, jer Tužilaštvo nije imalo uvid u stenogram sa sednice. Kada se upoznaju sa sadržanom stenograma, odlučiće da li ima osnova da Tužilaštvo reaguje.

"Dragan Marković-Palma povredio je član 133 Krivičnog zakona pošto je pozvao na nasilnu promenu Ustavnog uredjenja", tumači za Radio B 92 predsednik Komiteta pravnika za ljudska prava Biljana Kovačević Vučo.

Opširnije u Temi dana

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.