Poslanička kazna: Pare, plus 20 dana apstinencije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Mar.2009, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanička kazna: Pare, plus 20 dana "apstinencije"

BEOGRAD - Administrativni odbor danas je novčano kaznio 15 poslanika Srpske radikalne stranke (SRS) zbog udaljenja iz skupštinske sale, a njima će biti zabranjeno prisustvo sednici 20 radnih dana.

Predsednik Administrativnog odbora Nenad Konstantinović rekao je novinarima u Domu Narodne skupštine da je 15 poslanika SRS kažnjeno sa po 32 hiljade dinara.

Među kažnjenima su i šef poslaničke grupe SRS Dragan Todorović i njegova zamenica Gordana Pop Lazić. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Konstantinović je podsetio da mera udaljenja podrazumeva da kažnjeni poslanik u salu ne može da uđe u narednih 20 radnih dana, odnosno i duže ako sednica na kojoj je kažnjen potraje.

On je ukazao i da današnje negodovanje poslanika SRS zbog rasporeda sedenja nije primereno jer na sednici Administrativnog odbora 5. marta, kada je doneta odluka o tome, predstavnici radikala nisu imali nikakve primedbe na raspored sedenja u skupštinskoj sali.

Konstantinović je takođe izjavio da sednica Administrativnog odbora koja je održana danas popodne nije bila zatvorena za javnost.

Obezbeđenje, međutim, nije dozvolilo novinarima da uđu na sednicu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.