Izvor: B92, 20.Jun.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanicima DSS-a i DOS-a ostaje imunitet, opoziciji ukinut

Beograd -- Skupština Srbije i Crne Gore potvrdila je u petak većinom glasova imunitet šestoro poslanika parlamenta državne zajednice, dok za ukidanje dva poslanička imuniteta nije bilo potrebne većine glasova. Poslanici su glasali za Predlog Odbora za imunitetska pitanja, koji je predložio da se "primeni imnunitet" za poslanike Demokratske stranke Srbije Zorana Šamija i Ljubišu Jovaševića, kao i za poslanike DOS-a Vladana Batića, Slobodana Orlića, Nadu Kolundžiju i Dragana Veselinova, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji su tuženi po privatnim tužbama.

Na sednici nije izgalasan Predlog da se ukine imunitet poslaniku Srpske radikalne stranke Draganu Todoroviću i poslaniku Socijalističke partije Srbije Slavici Đukić - Dejanović. Zahtev za odobrenje krivičnog gonjenja Dragana Todorovića podnelo je Drugo opštinsko tužilaštvo u Beogradu, po tužbi Ministarstva finansija i ekonomije u Vladi Srbije, dok je Zahtev za odobrenje krivičnog gonjenja Slavice Đukić - Dejanović podneo opštinski javni tužilac u Kragujevcu.Raspravom o izveštaju Odbora za imunitetska pitanja završena je sednica SKupštine SCG.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.