Poslanici usvojili set zakona za izborni proces

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Dec.2019, 13:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanici usvojili set zakona za izborni proces

Poslanici Skupštine Srbije usvojili su danas set zakona čija bi primena, kako je u raspravi istaknuto, trebalo da doprinese stvaranju boljih i pravednijih izbornih uslova.

Poslanici su usvojili izmene i dopune Zakona o finansiranju političkih aktivnosti, izmene i dopune Zakona o sprečavanju korupcije, izmene i dopune Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije, kao i dopune Zakona o javnim preduzećima.

Nova zakonska rešenja trebalo bi pre svega da ograniče takozvanu >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << funkcionersku kampanju.

Kako je rečeno u raspravi, funkcioneri stranaka koji su istovremeno na javnoj funciji ili su direktori javnih preduzeća, neće smeti da javne resurse koriste u stranačke svrhe, a Agencija za borbu protiv korupcije će u slučaju da do funkcionerske kampanje ipak dođe, morati da reaguje u roku od tri dana.

Poslanici su danas izabrali i tri zamenika Zaštitnika građana, i to advokata Jelenu Stojanović, generalnog sekretara Narodne banke Srbije Natašu Tanjević i advokata Slobodana Tomića.

Poslanici Skupštine Srbije ranije su glasali o prvoj tački dnevnog reda i potvrdili Sporazum o saradnji Srbije i agencije Evropske unije "Evrodžast" koja se bavi pravosudnom saradnjom u krivičnim stvarima.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.