Poslanici u Srbiji protiv radnog vremena

Izvor: Politika, 07.Mar.2012, 23:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanici u Srbiji protiv radnog vremena

Rekorderi: Srđan Milivojević 2010, prisustvovao sednicama 654 sati (govorio 7,5); Borjan Agatonović od marta do decembra 2010. godine proveo u sali 539 sati, nije rekao ni jednu reč

Nije parlament fabrika, pa da se poslanicima utvrdi radno vreme i obaveza da se ukucavaju kad dolaze i odlaze. Ovako su poslanici opozicije pre nekoliko godina dočekali neke pokušaje vlasti da im nametne obavezu da obezbeđuju kvorum, ali niko, ni iz vlasti ni iz opozicije, nije imao ništa protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << da se radi koliko treba, kad treba. Za njih, kažu, ne bi bio problem da imaju propisanu petodnevnu radnu nedelju, koju u Hrvatskoj za svoje sabornike predlaže vladajuća stranka, jer, tvrde, neki rade i više od toga.

Hrvatski premijer Zoran Milanović i vladajući SDP najavili su sveukupne reforme radnog vremena, a one bi trebalo da obuhvate i Sabor. I sabornici, kao i naši poslanici podsećaju da nije samo političko delovanje u parlamentu. I u Hrvatskoj se, baš kao i u Srbiji, tvrdi da poslanici imaju velike plate, a malo rade.

Ni sabornici, ni poslanici, naravno, neće se složiti sa takvim ocenama. Ali kad se pogleda plata sabornika, narodni poslanici mogu samo da žale što nisu tako plaćeni, jer sabornici imaju 2.000 evra osnovnu platu, plus od 200 do 300 evra paušala, plus dnevnice, a naši poslanici imaju 75.000 dinara osnovnu platu, plus 30.000 paušala, a nema dnevnica.

................................................

Ceo tekst pročitajte u štampanom izdanju od 8. marta. Ako ste zainteresovani da se pretplatite na elektronsko izdanje cele „Politike“ kliknite OVDE.

M. Čekerevac

objavljeno: 08.03.2012.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.