Izvor: B92, 29.Okt.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanici traže sobe za pušenje

Beograd -- Poslanici u Skupštini Srbije saglasili su se da bi trebalo zabraniti pušenje u parlamentu, ali su ocenili da bi trebalo da postoje posebne prostorije za pušače.

Šefica poslaničke grupe "Za evropsku Srbiju" Nada Kolundžija rekla je da ona podržava incijativu skupštinskog Odbora za zaštitu životne sredine da se zabrani pušenje u prostorijama parlamenta, osim u posebnim prostorijama. Kolundžija je ocenila da bi se time, možda i na duže staze, kako to pokazuje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << praksa u svetu, smanjio broj pušača.

I šef poslaničke grupe NS Velimir Ilić deli mišljenje Kolundžije. "Nepušač sam i smatram da bi trebalo odrediti posebne prostorije za pušače. Nije pošteno ni prema onima koji ne puše da ih truju pušači na sve strane. Trebalo bi odediti posebne prostorije", kazao je Ilić.

Poslanik DSS-a Dragan Šormaz smatra da bi trebalo imati posebne prostorije u parlamentu gde uživaoci u duvanu mogu tome da se prepuste, bez posledica na one koji žele da rade u zdravoj životnoj sredinu.

I šef posalničke grupe SRS Dragan Todorović ocenio je da bi trebalo odvojiti prostorije za pušače.

Odbor za zaštitu životne sredine uputio je inicijativu predsednici Skupštine Slavici Đukić-Dejanović i Administrativnom odboru, u kojoj se traži striktna primena zakona o zabrani pušenja i postavljanje tabli u zgradi parlamenta koje će na to ukazivati.

Predsednik Odbora Čedomir Jovanović rekao je da je nedopustivo da parlament, kao najvažnija zakonodavna institucija u zemlji, krši zakon koji je sam doneo.

"Zakon o zabrani pušenja, koji je usvojen 2005. godine, konstatno se krši u skupštini i to nije normalno", rekao je Jovanović i dodao da bi trebalo postaviti velike table na kojima bi pisalo da je pušenje zabranjeno, usmesto nalepnica sa precrtanom cigaretom koje sada postoje na pojedinim mestima u parlamentu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.