Poslanici sutra o Nati Mesarović

Izvor: B92, 10.Feb.2013, 17:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanici sutra o Nati Mesarović

Beograd -- Skupština Srbije počeće sutra novu sednicu na čijem dnevnom redu je između ostalog i smena predsednice Vrhovnog kasacionog suda Nate Mesarović.

Predsednik odbora za pravosuđe i član Visokog saveta sudstava Petar Petrović kaže da se na sednici neće diskutovati o radu Nate Mesarović, već samo o odluci Ustavnog suda da nije izabrana u skladu sa propisima.

Poslanici Skupštine Srbije odlučiće koliko će dugo Nata Mesarović biti na mestu predsednice Vrhovnog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kasacionog suda.

Ustavni sud Srbije nedavno je ocenio je neustavnim član Zakona o sudijama, po kome je Mesarovićeva izabrana, pa je Visoki savet sudstva predložio Skupštini da donese odluku o prestanku njene funkcije.

Petar Petrović je siguran da postoji većina u parlamentu koja će glasati za prestanak funkcije Nati Mesarović, jer veruje da poslanici moraju da poštuju odluke Ustavnog suda.

Poslaničke grupa koja sigurno neće glasti za razrešenje Nate Mesarović je LDP. Vladajućoj koaliciji LDP zamera i što predsednici Vrhovnog kasacionog suda neće biti dozvoljeno da govori na sednici.

Nata Mesarović je najavila da se neće kandidovati ponovo za mesto predsednice Vrhovnog kasacionog suda nakon što Skupština Srbije izglasa prestanak njene funkcije.

Prema njenim rečima, nakon glasanja u Skupštini Srbije biće održana i sednica Vrhovnog kasacionog suda.

"Ustavni sud svojom odlukom ništa ne traži, ne razrešava, već je samo konstatovao da je neustavna odluka o izboru. Razrešenje se pokreće na opštoj sednici Vrhovnog kasacionog suda", kaže Mesarovićeva.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Skupština o Mesarovićevoj u sredu

Izvor: RTV Pink, 10.Feb.2013

. . . Skupština Srbije počela je novu vanrednu sednicu na čijem dnevnom redu je 11 tačaka, među kojima je i smena predsednice Vrhovnog kasacionog suda Nate Mesarović. .

Nastavak na RTV Pink...

Poslanici "smenjuju" Natu Mesarović

Izvor: Vesti-online.com, 11.Feb.2013, 08:42

Skupština Srbije počeće danas novu sednicu na čijem dnevnom redu je između ostalog i smena predsednice Vrhovnog kasacionog suda Nate Mesarović. ..Nata Mesarović  ..Predsednik odbora za pravosuđe i član Visokog saveta sudstva Petar Petrović kaže da se na sednici neće diskutovati o radu Nate...

Nastavak na Vesti-online.com...

O prestanku funkcije Mesarović u sredu ili četvrtak

Izvor: Press, 11.Feb.2013

 Kako je najavio predsednik skupštinskog Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu Petar Petrović, rasprava o prestanku funkcije Mesarović po redosledu će biti u sredu ili četvrtak.   . Petrović je novinarima u parlamentu rekao da skupština Srbije neće ocenjivati njen rad...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.