Izvor: Glas javnosti, 20.Dec.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanici se naprasno razboleli

BEOGRAD - Skupština Srbije danas neće održati sednicu na kojoj je trebalo da se glasa o setu pravosudnih zakona, izmenama Zakona o putnim ispravama, Predlogu zakona o javnim nabavkama i izmenama zakona o depozitima i o državnim službenicima.

Predsednica parlamenta Slavica Đukić Dejanović rekla je sinoć agenciji Beta da je sednica pomerena za ponedeljak jer joj se više poslanika vladajuće većine javilo i reklo da ne može da prisustvuje sednici zbog bolesti.

Kako >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << je navela, glasanje, ali i sednica o budžetu, pomerene su za ponedeljak - glasanje u 10 časova, a budžet u 14 sati.

Narodna skupština Srbije pretprošle noći nije glasala o nepoverenju vladi zbog nedostatka kvoruma, za koji je prema propisima potrebno 126 poslanika.

Za glasanje se prijavilo 123 poslanika vladajuće koalicije, dok opozicija, iako je bila u sali, nije htela da da kvorum. Predsednica parlamenta Slavica Đukić-Dejanović rekla je da će naknadno biti određen dan za odlučivanje, ali „da je to pitanje praktično završeno“.

- Ja razumem da poraz teško pada. Bilo je sasvim jasno da ih nema dovoljno, tako da smo mi ovu sednicu završili - rekla je predsednica i dodala da će glasanje biti kada opozicija to bude želela i da se to verovatno neće dogoditi u skorije vreme.

Šefica poslaničke grupe „Za evropsku Srbiju“ Nada Kolundžija izjavila je da je nedostatak kvoruma za glasanje o nepoverenju vladi „karikiranje parlamentarizma i izvrgavanje ruglu institucije“.

Ona je po završetku rasprave o poverenju vladi rekla da je postupak opozicije podsmevanje sopstvenoj inicijativi.

IZBORI NAJBOLJE REŠENJE

Zamenik predsednika Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić ocenio je juče da je sednica parlamenta o nepoverenju vladi pokazala da su izbori najbolje rešenje za Srbiju.

- Vlast nije imala kvorum za glasanje, a to pokazuje u kakvom se haotičnom stanju nalazi naša politička scena. Jasno je da će izbora biti, bolje na proleće nego na jesen. Mi tražimo da kampanja bude kratka da izbori budu brzo završeni i brzo uspostavljenja racionalna, efikasna i ozbiljna vlada - smatra Vučić.

On je ponovio da naprednjaci neće podržati Predlog budžeta za narednu godinu.

Tehnicko pitanje ili slavski mamurluk

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.