Poslanici pripremaju Kodeks ponašanja

Izvor: Glas javnosti, 20.Jan.2012, 13:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanici pripremaju Kodeks ponašanja

BEOGRAD - Posle jednomesečne pauze, poslanici će u skupštinske klupe ponovo sesti početkom februara. Uprkos odmoru, radno je u parlametarnim grupama, pošto se piše skupštinski Kodeks ponašanja.

Usvajanjem novih pravila ponašanja, poslanici će biti primer za sve javne funkcionere, poručuju iz vladajuće većine. Nova pravila su nova ograničenja, jedinstvena je opozicija.

Koja je kap prelila čašu, ne zna se, ali posle 21 godine višestranačja, poslanici su rešili >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << da uvedu red u kući.

Za početak, prevedena su pravila ponašanja evropskog i britanskog parlamenta o moralu poslanika, prenosi RTS.

Predsednik Radne grupe za pravila ponašanja Nenad Konstantinović kaže da je reč o osnovnim principima istine, pravde, pravičnosti, odgovornosti, jednog tranpsarentnog javnog ponašanja.

"Pa, gde ćete više. Ja mislim da je u ovoj Skupštini sve ograničeno ili je sve neograničeno, u zavisnosti od toga kojoj grupaciji pripada poslanik. Ako predsednik Skupštine smatra da je to profitabilno za njegovu političku stranku ili grupaciju, onda dozvolja poslaniku mnogo toga", smatra lider SNS-a Tomislav Nikolić.

Predsednik LDP-a Čedomir Jovanović kaže da pristojnost, kulturu, lično vaspitanje ne možete propisati normama.

"Oni pokušavaju da odgovornost prebace na poslanike i stvaraju pogrešnu sliku o parlamentu i namerno urušavaju ugled parlamenta", kaže Dragan Todorović iz SRS-a.

Pravila ponašanja za poslanike, po svoj prilici, biće jedan od prvih poslova koji će sačekati novi skupštinski saziv.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.