Poslanici o komunalnoj miliciji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jun.2019, 10:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanici o komunalnoj miliciji

Poslanici Skupštine Srbije započeli su danas rad postavljanjem poslaničkih pitanja, nakon čega će otvoriti raspravu o Predlogu zakona o komunalnoj miliciji.

Cilj Predloga zakona o komunalnoj miliciji, koji je danas na dnevnom redu Skupštine Srbije, je uvođenje komunalnog reda u gradovima i opštinama, a jedna od novina je rad u civilu.

Rad u civilu se obavlja isključivo po pismenom nalogu načelnika komunalne milicije, i to za određene slučajeve u određenim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << oblastima kao što su bespravno zauzeće javne površine, nelegalna prodaja, nelegalni taksi prevoz i slično.

O Fijatu, Kosovu i Metohiji, lekovima…

Poslanici su pitali kada će "Fijat" u Kragujevcu početi proizvodnju novog modela automobila, da li svi registrovani lekovi za multiplu sklerozu mogu da budu dostupni pacijentima, da li je tužilaštvo reagovalo na nasilje, a interesovalo ih je i šta podrazumevaju izjave zvaničnika o rešavanju kosovskog pitanja.

Poslanik Srpske napredne stranke (SNS) Milan Ljubić pitao je javno tužilaštvo da li postoje elementi za krivičnu odgovornost zbog blokade zgrade predsednika Republike i sprečavanja slobode kretanja, imajući u vidu nedavni pokušaj da se poslanici i predsednik Aleksandar Vučić spreče da uđu u parlament.

Da li je u nekom prethodnom periodu bivših vlasti nekom predsedniku Srbije bilo onemogućeno ili da li je bilo pokušaja da se spreči njegov ulazak u Narodnu skupštinu, kao sto je to slučaj sa sadašnjim predsednikom, pitao je Ljubić.

Navodeći da su predstavnici opozicije u prethodnom periodu čupali znakove i upadali u institucije, Ljubić je pitao da li je tužilaštvo reagovalo na nasilje.

Poslanica Srpske radikalne stranke (SRS) Nataša Jovanović pitala je predsednika Srbije Aleksandra Vučića, premijerku Anu Brnabić i ministra finansija Sinišu Malog kada će početi proizvodnja novog modela automobila u kragujevačkom "Fijatu".

Jovanović je rekla da je tadašnja vlast, 2012. godine to najavila kao investiciju veka”, da je u ugovoru sa "Fijatom" bilo skrivenih klauzula u kojima se navodi da država daje 11.000 evra po radnom mestu, a ostala je bez poreza na zarade…

Kada smo već uložili više od milijardu evra u stranu kompaniju gde je država vlasnik 33 odsto akcija, kakva je sudbina fabrike? Sam menadžment fabrike je rekao da bez novog modela ne mogu da očekuju proboj ni na jedno tržište, a direktor firme u Srbiji konstatovao da će novi model da košta više stotina miliona evra”, rekla je Jovanović.

Ona je pitala ko će to da plati i zbog čega bi država plaćala stranu kompaniju koja, kako tvrdi, umesto da proizvodi 300.000 modela 500L, kako je bilo najavljeno 2012. godine, sada proizvodi svega 80.000 sa neizvesnim mogućnostima za izvoz.

Poslanica Stranke moderne Srbije Tatjana Macura imala je pitanje za ministra zdravlja Zlatibora Lončara o lekovima za multiplu sklerozu od koje u Srbiji boluje oko 8.000 građana.

Lečenje se promenilo u poslednjih 20 godina, od bolesti za koju nije postojao nijedan lek danas postoji 14 registrovanih. U Srbiji je terapija dostupna za oko 10 odsto obolelih, i to samo četiri leka koja su namenjena početnim formama bolesti”, rekla je ona.

Prema njenim rečima, na sajtu RFZO nisu istaknuti kriterijumi za uvođenje terapije, a ne postoji ni lista čekanja.

“Ovih dana je predsednik govorio o proneverenim novcima u oblasti zdravstva i sada je trenutak da pitamo ministra da li postoje izgledi da svih 14 lekova koji jesu registrovani i mogu da spreče progresiju bolesti budu dostupni svim pacijentima u Srbiji”, pitala je Macura.

Poslanik "Pokreta za spas Srbije-Nova Srbija" Đorđe Vukadinović imao je pitanje za predsednicu Vlade Srbije Anu Brnabić i ministra spoljnih poslova Ivicu Dačića o izjavama zvaničnika u vezi sa KIM u kojima se, kako kaže, pominje da Srbija ne može da prizna KiM, a da zauzvrat ne dobije ništa.

On je upitao šta je ta "kompenzacija" u ime koje su spremni da priznaju nezavisnost Kosova i ocenio da bi takav način "nuđenja" mogao da degradira političku poziciju države.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Sednica Skupštine, poslanici postavljaju pitanja

Izvor: RTS, 27.Jun.2019

. Poslanici Skupštine Srbije započeli su rad ostavljanjem poslaničkih pitanja, nakon čega će otvoriti raspravu o Predlogu zakona o Komunalnoj miliciji.

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.