Poslanici nastavljaju raspravu sutra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Dec.2008, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanici nastavljaju raspravu sutra

BEOGRAD - Skupština Srbije završila je večeras rad, a raspravu o amandmanima na predloženi budžet za 2009. godinu nastaviće sutra u 10 časova.

Na današnjem zasedanju najviše rasprave vođeno je mimo dnevnog reda, zbog negodovanja poslanika Srpske radikalne stranke (SRS), najpre jer Vlada Srbije nije dostavila mišljenje o amandmanima, a kada je to učinjeno, i o zbivanjima u Vojsci.

Deficit smanjiti uštedama u Vladi

U raspravi u pojedinostima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << o predlogu budžeta za 2009. godinu, poslanici opozicije kritikovali su i taj vladin predlog, tražeći smanjenje deficita koji je predviđen na 49 milijardi dinara.

Tokom rasprave, poslanici SRS-a koji imaju i najviše amandana, navodili su da se deficit može smanjiti i uštedama u okviru Vlade Srbije.

Na predlog budžeta dostavljeno je 247 amandmana, od kojih je vlada prihvatila 13.

Oko 150 amandmana podnela je Srpska radikalna stranka koja je najavila da neće odustati od rasprave o svojim amandmanima.

Jedina opoziciona stranka koja nije uputila nijedan amandman je Liberalno demokratska partija.



SNS i DSS kooperativnost

Naprednjaci su najavili da su spremni da odustanu od rasprave o svojim amandmanima, jer su prihvaćena tri ključna amandmana te stranke, a poslanici Demokratske stranke Srbije najavili su "spremnost na kooperativnost".

Ministarka finansija Diana Dragutinović počela je u sredu pojedinačne konsultacije sa predstavnicima poslaničkih grupa o amandmanima na predloženi budžet kako bi se pronašla mogućnost za ubrzanje rasprave u parlamentu o tom vladinom predlogu.

Redovno jesenje zasedanje završava se 29. decembra u ponoć, kada ističe i rok za usvajanje budžeta za 2009. godinu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.