Izvor: B92, 26.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanici na odmoru do 20. avgusta

Beograd -- Tokom pauze neće biti nastavljen rad na izradi novog poslovnika i zakona o Skupštini jer su na odmoru i stručne službe.

Posle letnje pauze, koja će trajati od 6. do 20. avgusta, prioritet Skupštine biće ispunjavanje obaveza koje nalaže Ustavni zakon, a moguće je da se na dnevnom redu nađu i izmene Poslovnika o radu i zakon o Narodnoj skupštini, navode u parlamentu.

Ustavni zakon previđa da parlament u toku drugog zasedanja nakon izbora vlade uskladi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa Ustavom zakone koji se odnose na primenu odredaba Ustava na sudove i javna tužilaštva.

To znači da se na dnevnom redu jesenjeg zasedanja koje počinje prvog radnog dana u oktobu moraju naći zakoni kojima se uređuju organizacija i nadležnost sudova, izbor i prestanak funkcije predsednika sudova i sudija, Visoki savet sudstva, organizacija i nadležnost javnih tužilaštava, izbor i prestanak funkcije javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca i Državno veće tužilaca.

Skupština bi trebalo da izabere guvernera Narodne banke Srbije i organe Državne revizorske institucije.

Posle odmora trebalo bi da budu održane i sednice Odbora za bezbednost i odbranu, na kojima će biti podneti izveštaji o radu MUP-a i Bezbednosno-infromativne agencije.

Tokom pauze neće biti plenarnih ni sednica skupštinskih odbora, a neće raditi ni stručne službe.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.