Skupština Vojvodine usvojila rebalans pokrajinskog budžeta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Sep.2021, 01:02

Skupština Vojvodine usvojila rebalans pokrajinskog budžeta

Skupština Vojvodine usvojila je rebalans pokrajinskog budžeta, drugi ove godine. Njime je vojvođanska kasa uvećana za 3,7 milijardi dinara. Javni dug umanjuje se za 900 miliona.

Budžet Vojvodine premašio je 80 milijardi dinara. Iz Pokrajinske vlade navedeno je da se on povećava iz poreskih prihoda, što, kako kažu, jeste pokazatelj zaposlenosti, visine plata i profitabilnosti privrede.

Nenad Borović iz Srpske napredne stranke,navodi “Ovo je po predloženom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << obimu ubedljivo najveći iznos sredstava koji je ikada planiran u budžetu AP Vojvodine. Dakle, 81 milijarda 362 miliona dinara se planira za različite projekte na nivou cele Pokrajine. Ako pogledamo prihodnu stranu, videćemo da posebno važna stvar jeste ostvarivanje prihoda koji se odnose na ustupljene poreske prihode, odnosno porez na dobit i zarade, odnosno lična primanja.”

Opozicija smatra da je budžet potrošački, umesto investicioni i razvojni.

Đurađ Jakšić iz Srpske radikalne stranke kaže “Uprava za kapitalna ulaganja ovim rebalansom nije dobila nijedan dodatni dinar. Ostvarenje te Uprave u prvoj polovini godine je na rekordno niskom nivou, tek 7,55 posto u odnosu na ono što je planirano za čitavu godinu. Mišljenja smo da je svaka dalja priča izlišna.”

Skupština je usvojila i predlog o prevremenom vraćanju pojedinih kredita, uz objašnjenje da se najveći deo odnosi na sanaciju gubitaka u Razvojnoj banci Vojodine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.