Poslanici DS obilaze opštine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Maj.2015, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanici DS obilaze opštine

Poslanik Demokratske stranke Dušan Milisavljević izjavio je danas da je sa poslanicom Aidom Ćorović pokrenuo inicijativu da poslanici obilaze gradove i opštine koje nemaju svoje predstavnike u Skupštini Srbije, čuju njihove probleme i sugestije i izlože ih parlamentu kroz poslanička pitanja, amandmane, predloge zakona.

Cilj inicijative je da se pokaže da bi poslanici trebalo da budu sa građanima, da bi trebalo da predstavljaju građane u Skupštini Srbije, a ne svoje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << stranke. U parlamentu morate da zastupate samo interese građana, rekao je Milisavljević novinarima u Skupštini Srbije.

On je rekao da su prošle nedelje obišli Sjenicu, a sledeći je na redu Negotin.

Ovo je uvođenje nove prakse, a to je da poslanici budu više na terenu i da odgovaraju svojim građanima i onima koji su ih izabrali, a ne šefovima svojih stranaka, rekla je Ćorović.

Ona je dodala da su u Sjenici razgovarali sa predsednikom opštine, predstavnicima lokalne uprave, Doma zdravlja, a obišli su i centar za kontrolu mleka i mlečnih proizvoda koji je jedinstven u Srbiji.

Ključni problem opštine Sjenica je što je ona raspolućena na dva regiona.Za neke ingerencije treba da se ide u Kraljevo, za druge u Užice, a neki problemi se rešavaju pod ingerencijom Moravičkog okruga i Čačak je zadužen za probleme.

U takvim okolnostima teško da ćete moći da budete sinhronizovani sami sa sobom. Malo je ingerencija koje lokalna uprava u Sjenici ima, rekla je ona.

Ćorović je kao primer navela Dom zdravlja koji je pod ingerencijom Zdravstvenog centra Užice koji radi do 14 časova, dok hitna služba, koja radi poslepodne, ima jednog tehničara i jednog lekara, što nije dovoljno da se zadovolje potrebe stanovništva u ovom području.

Prema njenim rečima, neophodno je da se hitna služba odvoji od Doma zdravlja da bi mogla samostalno da funkcioniše i dobije veći broj lekara, tehničara, vozača i sestara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.