Pošiljka od 100.000 nalepnica za krivotvorenje patika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Mar.2015, 16:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pošiljka od 100.000 nalepnica za krivotvorenje patika

Carinici su prilikom kontrole pošiljke iz Kine otkrili preko 100.000 nalepnica za koje se osnovano sumnja da povređuju pravo intelektualne svojine robnih znakova Nike, Adidas i Air Max, saopšteno je danas iz Uprave carina.

Spornu pošiljku, koja je stigla 18. marta, brzom poštom za jednog Beograđanina, otkrili su carinici iz Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja.

Osim 56 rolni na kojima su bili utisnuti ovi robni znaci među kojima je najviše, gotovo 80.000 bilo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << oznaka za Nike, pronađeno je pet metalnih kalupa koji se koriste za izradu nalepnica.

Pretpostavlja se da je onaj kome je pošiljka bila namenjena nameravao da po uzoru na naručene modele izrađuje ili da ih iskoristi za proizvodnju krivotvorenih patika.

Carina podseća da je ranije, u beogradskom naselju Ledine otkriven magacin s krivotvorenom robom i mašinama za proizvodnju krivotvorenih patika.

Pronađeno je tom prilikom 6.500 pari patika sa više stotina hiljada znakova robne marke ''Nike'' spremnih za lepljenje i šivenje na patike, kao i sedam mašina koje se koriste za krivotvorenje sa svim pratećim alatima, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Otkrivene nalepnice za krivotvorenje patika

Izvor: RTS, 20.Mar.2015

Prilikom kontrole pošiljke iz Kine pronađeno je više od 100.000 nalepnica za koje se sumnja da povređuju pravo intelektualne svojine brendova "najk" i "adidas". . Spornu pošiljku koja je pre dva dana stigla za jednog Beograđanina,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.