Izvor: B92, 19.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Portparoli ne vide velike probleme

Beograd -- Portparoli DS i DSS Jelena Marković i Andreja Mladenović izjavili sinoć da su Vlada i većina u parlamentu stabilni.

Portparolka Demokratske stranke Jelena Marković je, gostujući na televiziji Studio B, rekla da ne vidi krizu u vladajućoj koaliciji i da su nakon poslednje sednice Vlade Srbije to potvrdili i ministri koji su javnost obavestili da koaliciona vlada sasvim normalno funkcioniše.

"Interes Srbije je da vladajuća koalicija opstane zbog stabilnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koja je preko potrebna Srbiji", rekla je ona.

Sa tim se složio i portparol DSS Andreja Mladenović, koji je odbacio spekulacije da njegova stranka razmišlja o prekomponovanju vladajuće većine.

"Mislim da vlada funkcioniše, parlament funkcioniše. Sve što postoji kao nesporazum, to je deo našeg mentaliteta i ponekad se oko nekog problema napravi veća buka nego što on zaslužuje", rekao je Mladenović u istoj emisiji.

Markovićeva je rekla da opstanak vladajuće koalicije ne zavisi od toga da li će Tadićevu kandidaturu podržati i DSS.

"Naš stav je već mesecima da ne tražimo podršku, ne smatramo podršku uslovom za bilo šta. Nije dobar način ucenjivati nekog zahtevanjem podrške, ali mislimo da je bolje izaći sa jednim kandidatom", kazala je ona.

Mladenović je rekao da će DSS odluku o tome da li će i na koji način učestvovati u izbornom procesu doneti na sednici predsedništva stranke ovoga vikenda, kao i da će, kakva god da bude, odluka biti usaglašena sa Velimirom Ilićem, liderom Nove Srbije.

"Nikolić traži saveznika za pobedu"

Politički analitičar Zoran Stojiljković ocenio je danas poziv Tomislava Nikolića premijeru Vojislavu Koštunici da se opredeli za njega ili Borisa Tadića kao potrebu Srpske radikalne stranke da dobije saveznika.

"Nikolićev poziv premijeru rezultat je potrebe radikala da se Demokratska stranka Srbije opredeli, istera na čistinu i da se eventualno dobije kao saveznik u ovim izborima", kazao je Stojiljković agenciji Beta.

On je naveo da je u osnovi tog poziva "svest radikala da iako su relativno najjača stranka ne mogu to da poentiraju u osvajanju vlasti".

"Ovo je pokušaj da se prelaženjem barijera napravi rezultat i privlačenjem dela birača DSS izbori reše u prvom krugu", dodao je Stojiljković.

Zamenik predsednika SRS Tomislav Nikolić, predsednički kandidat te stranke na izborima zakazanim za 20. januar 2008. godine, pozvao je juče Koštunicu da se opredeli između puta koji nudi on i puta koji nudi Boris Tadić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.