Popuniti broj članova odbora

Izvor: S media, 29.Sep.2010, 23:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Popuniti broj članova odbora

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Djukić-Dejanović izjavila je danas da će na vanrednoj sednici parlamenta na dnevnom redu biti odluka o izboru članova skupštinskih odbora ističući da je obaveza koja proističe iz Zakona o Sklupštini i Poslovnika o radu da se svi odbori koji ne broje 17 članova popune do tog broja.

Pred sutrašnju sednicu parlamenta, Dejanovićeva je gostujući na TV B92 kazala da su skupštinske stručne službe napravile proporciju koliko koja partija >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << srazmerno broju poslanika treba da da članova odbora.

Ona je odbacila kritike da se broj članova Administrativnog odbora povećava tako da prevagne mišljenje da mandat nekadašnjeg poslanika Demokratske stranke Srbije, a sada samostalnog poslanika Dragana Šormaza, pripadne poslaniku a ne DS S.

"Unapred ne znam kakav će biti rezultat rada Administrativnog odbora. Tačno je da će se raspravljati na tom odboru i o mandatu Šormaza, ali kakav će biti odnos snaga kod glasanja ne znam i ne mislim da sutrašnju sednicu imamo da bismo rešili pitanje jednog poslanika", rekla je Dejanovićeva.

Govoreći o radu parlamenta u narednom periodu, predsednica je precizirala da će se na 464 zakona i 131 akata koji je Skupština do sada donela tokom jeseni pridodati još priličan broj sistemskih, proevropskih zakona i ratifikacija.

Odgovarajući na pitanja da li će se održati sednica parlamenta o Kosovu i Metohiji, ona je kazala da je sednica Skupštine održana posle mišljenja Medjunarodnog suda pravde i da je doneta odluka kojom je vlada još jednom obavezana na obavezu koja već ima - da pitanje Kosova i Metohije rešava u skladu sa interesima Srbije.

Dejanovićeva je rekla da su tada svi politički subjekti izneli svoj stav kako misle da treba to pitanje rešavati i u ogromnom broju se poslanici složili da svako treba da radi svoj posao.

"Dakle, vlada i resorno ministarstvo mora da taj posao radi i dovede do kraja u jednom narednom periodu na najbolji način i o tome da nas informiše", rekla je Dejanovićeva.

Ona je dodala da će sutra od 16 do 19 sati članovi vlade biti u parlamentu i da će to biti prilika da svi zainteresovani poslanici postave pitanje vladi šta radi, šta planira..."ali sazivanje nove sednice sa praktično istim dnevnim redom bi bilo prosto formalne, a ne suštinske prirode".

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.