Izvor: B92, 28.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Popović otišao u znak protesta

Beograd -- Ministar Aleksandar Popović još jednom je napustio jednu regionalnu konferenciju zbog načina zastupanja Kosova.

Ministar rudarstva i energetike Srbije napustio je ovaj put u znak protesta konferenciju Energetske zajednice jugoistočne Evrope u Atini, jer su Kosovo zastupali predstavnici privremenih organa Kosova, a ne UNMIK-a. To je drugi put u poslednjih deset dana da je na dva skupa o energetici Kosovo navedeno kao zasebna država, koju zastupaju predstavnici privremenih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << organa, pa je Popović te skupove napustio.

Popović je u telefonskoj izjavi agenciji Beta kazao da je potpisnik ugovora o osnivanju Energetske zajednice UNMIK i da u ime tog dela teritorije Srbije mogu da govore samo predstavnici UNMIK-a, a nikako privremenih organa Kosova.

On je agenciji Beta kazao da će zbog ovog incidenta predložiti Vladi Srbije da razmotri dalje članstvo u Energetskoj zajednici JIE, ako ne dobije vrlo jasnu ogradu od tog događaja.

Ugovor o osnivanju Energetske zajednice JIE su pre dve godine sa Evropskom unijom potpisale tadašnja Srbija i Crna Gora, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Makedonija, Bugarska, Rumunija, Albanija i UNMIK u ime Kosova, kao preduzlov za definisanje tržišta u oblasti energije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.