Izvor: Blic, 21.Sep.2016, 12:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Popović: Srbija da sve potencijale stavi u funkciju odbrane RS

Srbija mora da sve svoje potencijale hitno stavi u funkciju odbrane Republike Srpske i stavi do znanja da će, kao garant Dejtonskog mirovnog sporazuma, po svaku cenu zaštititi interese svog naroda zapadno od Drine, rekao je predsednik Srpske narodne partije Nenad Popović.

Popović je istakao da ovog puta Srbija uz sebe ima najmoćnijeg saveznika i prijatelja, Rusiju, koja snažno podržava namjeru i odlučnost Republike Srpske da živi u slobodi.

- Pozivam sve državne >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << organe u Srbiji, kao i političke stranke, da se ujedine u odbrani ključnih nacionalnih i državnih interesa, u dramatičnom trenutku kada se iz Sarajeva šalju nedvosmisleni pozivi na rat, nestanak Republike Srpske i istrebljenje srpskog naroda - naveo je Popović u pisanoj izjavi prosleđenoj medijima.

On je poručio da je Srbiji sada potrebna nacionalna mudrost i hrabrost, ali prije svega jedinstvo, jer nema važnijeg nacionalnog zadatka od zaštite srpskog naroda koji je izložen nezapamćenom progonu i danas najugroženiji narod u Evropi.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.